Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vem är du, vem är jag ?

 

Är du god, ser du själen
som lider i världen
Är du ond, ser du din härlighet
i att beskriva något besvärligt

Är du god, använder du hjärtat
för att lindra andras smärta
Är du ond, förvandlar du bidrag
till alla möjliga rikemansavdrag

Är du god, skänker du bort det mesta du äger
i hopp om att förbättra välfärden
Är du ond, sätter du på dig solglasögonen
och påstår dig vara allas bäste vän

Men en cyklopsvensk bländas inte av sanningen
han blundar och förändrar sanningen
Säger, det är tvunget att svälta bort utgiftsposterna
det är enda vägen till att nå inkomsttopparna

Och en dag när allting är gjort
och ingenting kan göras ogjort
Står han förhoppningsvis där med sitt låtsas-hjärta
och ser sitt lidande i den egna smärtan

Känner kniven i ryggen
istucken av en trygg en
Som viskar, nu vet du hur det känns
när sanningen bränns




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 555 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2017-10-17 23:08



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Skriver under på Senta. Amen!
2017-10-18

    ej medlem längre
Så sant, onda tankar och handlingar får man tillbaka med ränta! Men det man gjort av kärlek till sina lidande medmänniskor får man välsignelse av!
2017-10-18
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP