Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Är det revolution vi vill ha?

 

Och sången han sjöng om var min egen
och blodet det droppa från stegen
Som fallit över vägen
till skydd för den rika sägnen

Ingen vill väcka den björnen
som utblottade ser i drömmen
Men om stegen tas bort från vägen
föds verkligheten i sägnen

Det är då våra kära rika
kommer börja om helvetet skrika
Skrika om polis till hjälp
och beskylla utstötta för hjärnsläpp

Men det enda de vill ha
är att ha det lite bra
Men om inga lagliga mediciner gör dem mindre möra
utökas naturligtvis samhällets kriminella röra

Men samhällets politiska skitprat
i att påstå att en lön otillräcklig till hyra och mat
Är en samhällstjänst
 är som att bita i djävulens svans

Slavlöner
och utsatta sjukas livsuppehållande "inte ge upp"-böner
Föder omänskligheten
som förut isolerades i toppen

Slutligen vaknar den sovande björnen
och det är inte den gulliga teddybjörnen
Det är den hungriga Grizzlybjörnen
som vaknar och vrålar om döden




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 261 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2017-10-18 15:27



Bookmark and Share


    ej medlem längre
wow. starkt slut.
2019-03-15

  Bibbi VIP
Skriver under på Senta.
2017-10-18

    ej medlem längre
Det är varje människas rätt att få leva ett drägligt liv! Det skorrar falskt när det påstås gå bra för Sverige samtidigt som så många människor svälter eller dör i brist på hjälp!
2017-10-18

  SatansSon VIP
jag biter hellre i en filtbit än i djävulens svans.
2017-10-18
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP