Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hur bygger man bästa mänskliga bron?

 

Om du bygger en bro
över problem med lugn och ro
Så lyser problemen lite mindre
men det innebär inte att de försvinner

Därför bör åtgärder vidtas
när orättvisorna alltför mycket tilltar
Om så inte görs
blir det snart ingen som törs

Och då lider de svagaste
än mer i sitt värsta lidande
Därför är det inte alltid lugn och ro
vi ska söka i svaret på befolkningens tilltro

För om ballongen med orättvisorna spricker
så det på alltför många läcker ut
Blir det du, som får se, när det behagliga samhällsklimatet släcks
det är då, vi alla, tvingas kämpa för vår del av kakan, som toppstyret utmätt

Men vi svenskar tror alltid att vi är bäst
tar dumdristigt emot ytterligare en trojansk häst
Mest för att bevisa att vi är så bra
men beviset dör snart, som något icke bra

Och fött är nya problem
farligare än gårdagens problem
Men tillsammans växer de sig starkare
för var dag som går, kommer helvetet närmare

Vi ser det redan idag
säger du nej, är du dummare än igår
Så vakna och rösta för att bygga trappsteg nummer ett
vägra se de nedersta problemen behandlas med pincett




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 204 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-10-18 19:25



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Skriver under på Senta.
2017-10-18

    ej medlem längre
Dina metaforiska expressiva dikter
om samhällets orättvisor blir bara bättre
och bättre !!
2017-10-18

    ej medlem längre
Det borde vara dags för politikerna att visa att de menar något med sina löften om att "alla ska få ta del av välfärden". Även svenska sjuka och fattiga!
2017-10-18
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP