Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Osminkad nysvensk sanning

 

Blommor plockas
ingenting stoppas
Jordklotet rosslar
när naturen hostar

Men människorna skålar
när kapitalisterna vrålar
Mer mer
vi vill ha mer

Jakten efter vinst lyser i neon
men vi viskar om Nuon
Regeringar köper brunkol
nästa säljer brunkol

Sen skyller de på varandra
men naturen båda klandrar
Och för att förhindra en förlust
rear man ut till djävulens tröst

Svenska företags odör
ser till att andra dör
Senast nytt från Boliden
någon från Chile avliden

Kapitalets intressen syns överallt
ändå skrattar vi alla iskallt
Ligger någon ner
låtsas vi titta upp för att slippa titta ner

Men tjänar vi en krona
tittar vi gärna ner sökandes en törnekrona
Som en judas ser vi sen var den hamnar
men tittar bort som om vi inte vore grannar

Säger inte vårt fel att en oskyldig dör igen
och tvår våra händer med en nysvensk guldpeng
Härligt blossande på habegäret med djupa andetag
ler vi i smyg över vinstgivande begravnings-spadtag




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 230 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-10-19 02:44



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Skriver under på Senta.
2017-10-19

    ej medlem längre
Man kan undra hur samhällstoppen kan fortsätta med att slå ut svaga grupper utan att någon reagerar, tysta och snälla ser man på som om inget berör. Statens makt att kuva tankefriheten är effektiv.
2017-10-19
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP