Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Aftonbladet idag kl. 09.31: Sveriges riksdagsledamöter får lönepåslag – högre än vad avtalen på resten av arbetsmarknaden gett. Det meddelar riksdagens arvodesnämnd.


Nu fan får det vara nog!

 

Toppstyret torterar-styret fortsätter briljera
i att sig själva favorisera och övervärdera
Höjer sina egna löner mer än alla andras
men låter de på botten samhälls-mördas

Sanningen är att ett skott i tinningen
vore lindrigare än den fruktansvärda förnedringen
Som de inkomst-nollade utförsäkrade och sjuka får i lön
utan släkt har de ett enda val “Be sin sista bön”

En utförsäkrad kan i och för sig bli kriminell
då har de åtminstone chansen att överleva en kväll till
Långtids-sjuka däremot behöver inte bekymra sig om denna samvetskonflikt
de behöver bara välja mellan att dö långsamt eller kvickt

Så när politikerna dömer utslagna till självmord
eller lägger upp överlevnadsmöjligheterna på ett kriminellt bord
Måste man fråga sig vem som är skurken idag
politikerna eller de som bara vill överleva en dag till




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 1008 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2017-10-19 16:52



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Orättvisorna hopar sig som berg i dagens samhälle !
Vart vi än vänder oss är det samma..
och snart är det val!?
Det ljugs aldrig så mycket som när det är dags med val !
2017-10-20

  Bibbi VIP
Skriver under på Senta.
2017-10-19

    Orkiden
Ja nu fan får det vara bra!! för ingen är värd de pengar de ger sig själva...
En skamfläck till utav de många som redan finns bland myndigheterna som styr över skattebetalarnas pengar...
Fördelar mellan sig själva med en klapp på axeln med en gams leende...
Medans vi står maktlösa och ser på hur välfärds samhället försvinner...
De är farligt....de gör folket mera och mera bestämt att ena sig och skydda sig och de sina
2017-10-19

    ej medlem längre
Ja vem är skurken, det är inte svårt att räkna ut, den som påstår sig hylla "alla människors lika värde och rätt", men samtidigt handlar precis tvärtom!
Bra skrivet om skurkfasoner!
2017-10-19

  Jeflea Norma, Diana. VIP
Snälla vi lever i ett diktator land, det är svårt att smälta, men det är så!
2017-10-19
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP