Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ekorrhjulet

 

Världen blir inte vackrare
beror det på oss stackare
Som kallar oss människor
människor utan äkta amour
Med kärlek bara till egna jaget
som vi ursäktar oss fram med till sista andetaget

Försvara dig inte
då lyssnade du inte
Jag vet att många har barn
och fruar i sitt kärleks-garn
Men det är kontrollerad egoism
vi skulle kunna kalla det nationalsocialism

Egentligen saknar vi en stark Gud
som tvingar alla, alla utom en, att följa alla bud
Men det vet vi ju alla, att det är en omöjlighet
därför har jag svårt att se hoppet i vår gästfrihet
Miljöregler, empati och fred, allting bra
dör för att det är alltid nån som vill ha mer

Det enda som räknas idag
är det egna jagets “jag ska ha”
Pengar är och förblir dagens Gud
problemet är att det är ingen Gud
Det är Djävulen du ser
i dig själv, i din kompis, i invandraren, alla vill ha mer




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 251 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-10-20 17:58



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Ja, så sant, det är djävulen som är denna världens Gud! Ondskan är djävulens verk, inte Guds!
2017-10-20
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP