Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Toomuch

Upp till kamp
emot kvalen
Föd en stjärna
som bär ljuset som en tärna

Lys upp ondskan
för människan
Som inte förstår
vad som pågår

På så sätt
kanske allting blir rätt
Att skattepengarna
bevattnar de rätta ängarna

Det är värt ett försök
för av eld föds rök
Och kanske kan orättvisan
besegras av rättvisan

Så att de riktigt sjuka
inte behöver frysa
Så att de riktigt sjuka kan äta
inte utmätas

Så att de riktigt sjuka kan njuta
även om de behöver en till spruta
Viljan att lindra de riktigt sjukas smärta
borde finnas i varje friskt hjärta

Därför ta nu upp flaggan
skriv “toomuch” i flaggan
Lyft upp och vifta med flaggan
så att de omedvetna tittar in i skuggan

Låt skatteplanerarna i Bahamas höra din röst
Informera riksdagsledamöterna som suger deras bröst
Att deras höjda löner ger inga utsatta tröst
Bekämpa kapitalisternas falskhet i jobbskatteavdragen om du törs

Det är “toomuch” nu
låt inte kapitalisterna lura dig att ta på dig fel sko
Förstå sanningen i deras falska skräckpropaganda
det ligger redan utsatta som måste räddas från deras sanna agenda

Har de råd att höja sina löner
ska ingen under Sveriges flagga behöva be sina sista böner
Uteliggare, sjuka, utförsäkrade
ska alltid vara “toomuch”-flaggade




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 720 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2017-10-23 19:48



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Skriver under på Senta.
2017-10-24

    ej medlem längre
Här kan man bara instämma i Heidenstams dikt:

"Så sant vi äga ett fädernesland,
vi ärvde det alla lika,
med samma rätt och med samma band
för både arma och rika;
......
Det är skam, det är fläck på Sveriges banér,
att medborgarrätt heter pengar."
2017-10-24

    ej medlem längre
Brabarabra BRA!
2017-10-23

  objekt3
nog*
2017-10-23
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP