Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En långtidssjuks snabbare död mättar fortare

 

Mitt hjärta gråter
när så många belåtet
Ser sig i spegeln
som den viktigaste regeln

Bortförklarar mig som en trist
idiotisk gnäll-pessimist
Bortförklarar empatisk realism
med apatisk negativism

Bara de har det bra
så är allting bra
Men det tycker inte jag
är någon bra lag

Många är de
som blir förkylda
Och då är det så synd om dem
fastän de får pengar och kan ligga hemma i en skön säng

Varför ska de få pengar
för en ynklig förkylning
När de som har den fjuttigaste restarbetsförmågan
bara får betalt med en dödlig låga

Är det inte fel att utmäta
en som inte har råd att äta
Är det inte fel att stjäla hans säng
bara för att sjukdomen stal hans peng

Jag förstår mig inte på er gott folk
känner mig våldtagen av ert brott
Önskar ni inte gjort hålet i mig så stort, kunde ni inte bara tafsat lite grann
så att sjukdomen i mig inte utvecklats till en stor brand

Jag ber om ursäkt
att jag inte längre är en frisk fläkt
Ta nu era jobbskatteavdrag
och dansa på min grav

 

 




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 259 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2017-10-24 05:02



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Skriver under på Senta.
2017-10-24

    ej medlem längre
Tyvärr alltför många svenska sjuka som känner igen sig här! Man undrar vad som tagit åt folk som har blivit så hårda och känslokalla gentemot dem som lider! Hur kan man ha ro i sin själ när medmänniskor dör för att man tar ifrån dem alla möjligheter att överleva?
2017-10-24
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP