Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
vanligt syndrom


Otillräcklighet

How many poems must be written
in order for my love to be expressed?
I am afraid my powers will not be sufficient
to fill up those volumes of infinity.
Or shall I say, that not the finest poem
in existence will do justice to my love
since she is far more perfect than what any art can be?
Or being human, she transcends all art,
since beauty is a matter of spirituality,
which therefore matter can not form.
So let\'s abide by that and with respect resign
from further effort to expose our love
and its true nature, since it is too intimate
to ever be unveiled to uninitiated eyes.


Hur många dikter måste skrivas
för min kärlek att få komma till rätt uttryck?
Jag är rädd att min förmåga ej är tillräcklig
för att uppfylla dessa evighetsvolymer.
Eller skall vi säga, att ej världens finaste poem
förmår att rättvist skildra denna kärlek
då hon är så mycket mer fullkomlig
än vad något konstförsök kan åstadkomma?
Eller, då hon i sin mänsklighet ljuvt övergår all konst
då skönheten är något andligt
som följaktligen ej kan ges någon form.
Så låt oss finna oss i detta och fromt resignera
ifrån vidare försök till att förklara denna kärlek
och dess sanna väsen, då den är alldeles för intim
för att avklädas inför oinvigda ögon.




Fri vers av Aurelio
Läst 227 gånger
Publicerad 2006-05-30 12:36



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Aurelio
Aurelio