Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Södra innerstan, del 1

 

I en stad

utan namn

utan vunna strider

utan sagors dramaturgi

är rutnät utbytt mot

bortsprungna hundar och

postmodern dissonans

 

Här målar heroinister och

barskrapade glädjeflickor

landskapsbilden

och staplar betongplan på

betongplan

som ett Legoland utan

leende munnar

 

I denna stad bygger ordenmunkar

sluttande tunnelbanebänkar

som tvingar ner sopråttorna

på marken

Och sedlighetspolisen lägger ut

spikmattor på stadens tak

 

Allt för att duvans avkomma inte

ska återfödas




Fri vers av henke_r
Läst 436 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2017-10-27 11:14



Bookmark and Share


  DavidM VIP
Det är väldigt levande scenskildringar. Och de fångar mig redan från start. "utan sagors dramaturgi". Kraftfullt textat.
2017-11-02

  aol
Tack för en bra tankeväckande skrift.
2017-10-30

    ej medlem längre
Nästan varje dag ser jag på Sergels torg duvor kringgå den "postmoderna dissonansen" De skiter i spikmattor. Bokstavlingen. Precis som du.
2017-10-29

    ej medlem längre
Trots den omedelbara närvaron av staden utan namn skulle jag ändå vilja skriva: i väntan på mardrömmen; vem hinner först. Orden hamrar obarmhärtigt sig ner genom stroferna, Staden, glest befolkad, andas genom hundar, heroinister, glädjeflickor, råttor, sedlighetspoliser och slutligen med hjälp av ”duvhelvetet”. Men det är tomrummet dem emellan som är textens nav. Tomheten ställer tydligt frågan: varför? Och effektfullt ges inget svar.

Trots grådiset i texten tar den mig till en påskdagsmorgon i Paris nattklubbsdistrikt. Min bil startar inte, den rullas igång i det heta gula ljuset, under det att människan säljer ut, kvinnor som män. Morgonen andas: kan människan återuppstå. Din text andas: kan människan återuppstå.

Jag räds ingen text vare sig helig eller profan. Men här är det mörkt även för mig som tillhör det icke existerande samfundet: Det Lars Ahlinska. Vad tror vi då? Det är bara syndaren som är rättfärdig. Nu väntar jag på att Du skriver del 2. Jag ser med intresse fram mot den.
2017-10-28

  objekt3
neej post post modern
för helvete

2017-10-27

    Sefarge VIP
Hårdskrapad Verklighets
Poesi mellan fantasiduvors
återfödande avkomma!
:}
2017-10-27

  Goraxy 89 Orion VIP
Din dikt är välskriven och träffande. Verkligen så träffande att jag måste sopa undan de bilder och scener ur förfluten tid jag just nu INTE orkar relatera till !!!
2017-10-27

  SatansSon VIP
where the streets have no name ska det vara.
2017-10-27

  SatansSon VIP
a street with no name var ju ett bra ställe enligt u2. jag har haft råttor,det var då jag bodde i krylbo. inte kul.
2017-10-27
  > Nästa text
< Föregående

henke_r
henke_r