Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hur lägger du din röst?

 

Mitt hjärta gråter
över att så många belåtet
Tror världen är frisk
när de står utan risk

Varför är det så svårt
att tillåta sig själv bli kyligt våt
Ge bort sitt paraply
till någon som ligger i dyn

Varför gömmer ni er röst-plånbok i lä
men vägrar rädda en utsatt portmonnä
Varför tillåter ni er äckliga egoism
inte bli betraktad som äcklig rasism

Varför tillåter ni vår atmosfär
förpestas med egoistiska stjärnor
Varför ser ni inte att demokratins djävulska vindar
öppnar minoriteternas farliga stup-grindar 

Varför förstår ni inte att ni producerar död
i att vägra ge lidande minoriteter ert stöd
Varför omräknas era röster i era monogama hjärnor
till en ursäkt för att göra apatiska politiker till megastjärnor

Varför står en korttidssjuks smärta i högre kurs
än en långtidssjuk som tillåts samhälls-torteras till döds
Borde vi inte ta bort korttids-sjukpenning helt
är det inte de första 180 dagarna det fuskas hejvilt

Är inte cancer värre än en förkylning
tror du verkligen det är enkelt att leka krympling
Varför vägrar du förstå
är det ditt penningbegär som får dig att leva i det blå

Varför ser du inte det verkligt onda
i samhällets demokratiskt röst-goda
Tycker du verkligen att en våldtäkt är rätt
våldtar inte just du, just nu, nån långtidssjuk med ditt tankesätt

Det vimlar av orättvisor i vårt samhälle
men alla verkar bara tänka på sitt uppehälle
Så fort pengar kommer in i bilden
är den osjälviska empatin inte värd en spänn




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 302 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-10-31 12:29



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Förfärligt att det gått så långt att man inte vågar säga sin mening om orättvisorna, eller är det kanske så illa att vi inte förstår vad som händer?
2017-10-31

    ej medlem längre
du skriver med glöd och känsla om livets orättvisor
det behövs inför det kommande valet!
2017-10-31
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP