Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Min säng är mitt fängelse

Jag är fast i sängen på obestämd tid
trots att jag lovade mig själv att aldrig vara det igen
jag gömmer mig under täcket gång på gång
i hopp om att se en bättre värld nästa gång jag kikar ut

Jag lovade mig själv att ta mig till mitt seminarium idag
och jag lovade att plugga hela morgonen
Men ändå ligger jag bara kvar här, i sängen
och ser om filmer jag redan sett

Jag äter ingenting
för jag har inte gjort mig förtjänt av det
tar inte ens min medicin
för jag börjar bli rädd för den

Jag tar en cigarett på balkongen
invirad i ett täcke
jag känner att jag förtjänar det
för det är självdestruktivt

Ser en film om pedofili i sängen
och mina tillbakablickar tar nästan kål på mig
jag pausar gång på gång för att samla mig
men tvingar ändå mig själv att se mer

Det luktar svett och morgonandedräkt
Men att duscha eller borsta tänderna kommer inte på tal
Jag ligger här, bedräglig och överallt
och väntar på att bli räddad

från sängen

från depressionen

men mest av allt från döden




Fri vers (Fri form) av Lättpåverkad
Läst 372 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2017-10-31 14:13



Bookmark and Share


  Fulbergarn
känns igen
2017-11-14

    ej medlem längre
Skitbra, i vanlig ordning.
2017-10-31
  > Nästa text
< Föregående

Lättpåverkad
Lättpåverkad