Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Flyttfågel

 

 

En allt för kort natt
På ett alltför litet hotellrum
Ingen annan än mig själv att skylla

Trivs men hör inte hemma
Vackert – men inte mitt

Ur mig
har flockvarelsens instinkter
evaluerats bort

En självvald flyttfågel
Evig nomad
Hemma både här och där

Hemma utan bostad
Hemma hos mig själv
Där borta och alldeles här

Aldrig vilse
Men oftast på väg
Bara tanken står stilla

Så stilla att inget händer

Pennan tar slut

Lusten tar slut

Livet tar slut

Så stilla att det släpper
Så stilla tills allt är löst

Från sin egen inre källa
Klart och oförorenat
Rent som single malt

Med bara intuitionen som sällskap




Fri vers av häxängel
Läst 281 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2017-10-31 18:21



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

häxängel