Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tiggaren

Hej - här är jag igen
den lokala tiggaren!
Du gissar rätt; jag saknar mynt, har du ett jag få?
Skynda innan rikets e-krona igenom kommer slå!

Ser du inte i vilka trasor jag mig klätt
Och min talang; det är att le brett
mot mina medmänniskor, så goda så
Nåväl -- åtminstone ni
Som inte talar illa om mitt druckna påbrå

Ser du min skylt av kartong?
Hör du mitt dragspel och sköna sång?
Snälla, tänk på min fru och mina barn
De jag i min kommun lämnat kvar

Dra oss inte alla över en kam!
Märker du inte av min charm?
Se på mig; jag är en mänska
Mycket mer än en obekväm känsla

Skyll inte allt på mig och mitt folk!
Skyll på politiken som sätter en dolk
i alla våra ryggar.




Bunden vers (Rim) av Terra
Läst 223 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-10-31 21:31



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Fast är det så att du önskar få
en grindslant eller två
så blåser jag över några klöver
tror de du behöver

Vandringsman
i sliten kolt minsann
ack arme man
hoppas du får en måltid varm



2017-10-31

    ej medlem längre
hm jo men visst
men blir jävligt sur
över samma kretslopp
då säger jag stopp!
Varenda dag likadant
jo, det är sant!
politiken har inget med ren illvilja
att göra
alla har ett etiskt ansvar
fast ETIK undrar jag om någon förstår sig på över nätet

2017-10-31
  > Nästa text
< Föregående

Terra
Terra