Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En dag kommer vi veta vad vi vägrade se

 

Världens vita snötäcken
minskar drastiskt
Glömda äro indianernas varningstecken
moder jord ler inte längre entusiastiskt

Indianerna förflyttades till fattiga reservat
där vita försåg dem med nästan inge mat
Indianernas luft blev syrefattig
maten näringsfattig

95 % utrotades av vita kulor och sjukdomar
de överlevande 5 %-en bombarderades med fördomar
Men nu börjar indianernas spådomar
bära frukt som försenade lärdomar

Och nu har vi stått väldigt länge här
vid det berömda vägskälet
Ska vi vi nu överleva de vitas skapade besvär
måste vi tillåta moder jord själv få ta befälet

Kanske är det försent kanske dödar han oss alla
men om icke så dör vi ändå
Men kanske är det enklare att falla
om vi inte vet orsaken till alla förgiftade grässtrån




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 340 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2017-10-31 22:15



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Skriver under på Senta.
2017-11-01

    ej medlem längre
En fördärvad jord är inte mycket att hoppas på, särskilt som så litet görs för att vända utvecklingen.
2017-11-01

  Notarius publicus:Sten Wiking VIP
En dag kommer vi inte veta någonting överhuvudtaget.
2017-11-01
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP