Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Digitalpiano


när jag kommer till
Göteborgs Stadsbibliotek
går jag dit där dom har
lyrik
och i hörnet längst till vänster
finns en sittplats med väggstöd
till vänster om mig
och hela biblioteket och Göteborg
och Bohuslän med alla
klippor till höger om mig

en kvinna sitter och
spelar piano mitt i rummet
det hörs inget
hon har hörlurar på sig
spelar och det
hörs inget
bara i hennes lurar

hon har grön tröja
och bruna byxor
och spelar i det tysta

tystnaden som
finns inom mig
är en vaggande sten
den lugna blå böljan
skummet av ett hav som
svalt en stad i sin hunger

jag hör någon som
spelar piano
inuti ett hav

så slutar hon och går

och musiken som varit i henne
rinner tillbaka ner
till häftet med Debussy

i hennes hand







Fri vers av Göran P Rödholm
Läst 249 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-11-02 13:58



Bookmark and Share


    © Birgitta Wäppling VIP
Det är hur rörelsen förs från en rad till nästa, längs ord och toner, och blir till en melodisk dikt, som trollbinder. Melodin finns i denna dikt; orden skapar tonerna i ett hav av ord.


2017-12-03
  > Nästa text
< Föregående

Göran P Rödholm
Göran P Rödholm