Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Pernoctatio

Barnet dödar en svan, han sjunker i det svarta vattnet
drömmen är av glas
när du vaknar splittras den och skingras
du härstammar ur vitmossor, revor, åldrad sorg
och molnen vältrar sig, insekter av tenn
varje droppe är regn, varje strimma längs glaset
du ristar ditt namn i det sista kvällsljuset
låter det smälta till tät skymning
doften av eld
ditt hår av påfågelöga, sorgmantel
städer av bladguld och vingar
nässelfjäril, avgrund
genom natten går du
ohungrig som det första barnet
molnen stjärnflocka och åkervädd
kronblad, hela människolikheten
de utrotningshotade orden




Fri vers av Grävling
Läst 322 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2017-11-05 01:19



Bookmark and Share


  Aisha VIP
väldigt vacker blandning av natur, mysterium och en apokalyptisk känsla....
tycker om...
A.
2017-11-19

  Anna-Naïma
Jag älskar allt du publicerar!
2017-11-06

    ej medlem längre
Berörande sorg mellan de vackra orden

2017-11-05
  > Nästa text
< Föregående

Grävling
Grävling