Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Själens nålsöga

 

Att gå igenom nålsögat
är att tillåta sig se döden i vitögat
Inte förklara bort det som Sveriges fel
utan tvärtom frige sig från Sveriges del

Inse att livet är en duell
mellan gott och ont som kan leda till “Hell”
Att inse att kampen för jämställdhet
inte ska ske av snällhet utan är en självklarhet

Om du har förstått det
så ställer åtminstone du till med mindre förtret
Att försöka sätta stopp för djävulens restarbetsförmåga
är att tända godhetens låga

Trampa inte på den som redan ligger
förskjut inte den som utan val tigger
Tillåt oss inte skapa dessa farsoter
utan låt oss bekämpa förtryckarna som patrioter

Låt din röst tala
genom att inte livnära en mänsklig skata
Använd alltid din kraft
till att försöka ha sönder politikernas apatiska sopkvast

Tänk inte att jag ska ha det bättre
tänk att vi ska ha det bättre
Då sover du bättre
även om sängen din inte blir bättre




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 199 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-11-05 17:20



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Stämmer in i Sentas ord!!
2017-11-06

  Bibbi VIP
Skriver under på Senta.
2017-11-05

    ej medlem längre
Solidaritet och medkänsla med dem som inte har möjligheter att klara sig själv, är vår medmänskliga skyldighet. Att straffa en sjuk människa genom att vägra hjälp hör inte hemma i en s.k. demokrati!
2017-11-05
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP