Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Predikantens son

Vi stod vid vattnet
Han höll min hand
Jag kastade stenar
Han uppmuntrade mig

Vi stod på kyrkogården
Han höll ett papper
Med darriga händer
Jag förstod att det måste varit
Outhärdligt sorgligt
För att han grät

Vi satt i bilen
Det var ofta tyst
Jag hade ett krossat hjärta
Han tröstade mig
Lite trevande
Utan att riktigt veta
Hur man gör

Vi satt i vardagsrummet
Han förstod mig inte
Jag förstod inte honom
Vi är från olika världar
Men från samma kropp
Förlåt honom
Sa mor

Jag flyttade
Jag var längre bort
Men kom närmare
Tog efter
Hans sätt

Vi står vid huset
Hans varma slitna hand
Håller ett barns
Vi är alla stolta
Vi är alla sköra och svaga
Stora och starka
Alla olika
Men ett




Fri vers av blekhet VIP
Läst 401 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-11-13 11:23



Bookmark and Share


  Maiah VIP
En fin predikan med djup
2017-11-15

    ej medlem längre
Det är någonting med den här dikten som verkligen slår an något djupare inom mig. Ett mycket fint porträtt, ömt och kristallklart, på något sätt.
2017-11-14
  > Nästa text
< Föregående

blekhet
blekhet VIP