Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Rullgrus och körsbärsträd

Jag önskar att jag bara kunde lyfta telefonluren och ringa mitt i natten och berätta det jag ser i mina drömmar. Så som det inte är. Du ska lyssna förstående utan att döma med trygga hummanden i bakgrunden. Du önskar mig en trevlig dag och frågar hur det går för mig i livet och jag berättar med inlevelse att syrénhäcken har börjat blomma. Det är aldrig så det går till. Korta blinkinigar i etern om nåt vagt som inte finns. Du vill inte veta vad jag åt till frukost idag och att jag slutat med godis och börjat motionera för att jag fick den där vinken om ett gillande förra veckan. Den med sjalen i trädet. Svartvitt - sobra färger. Artisteri som ingen gillar utom du.

Vi sitter alltid och fikar du och jag i drömmen och du har varit på en tour jorden runt och skrivit artiklar om världsfreden nu igen. Det är körsbärsblom i bakgrunden och vi släntrar i rullgrus du och jag och jag vill så gärna måla en Monet- tavla med din hand och en bolmande cigarett som motiv. Finns du ens på riktigt eller är du också bara en fantasi? Hur kommer det sig då att jag kan se hur ditt hår lyfter kring vindilar från din panna och att jag kan se hur din andedräkt pustar ut rök som omger hela dig som ett skydd från världen. Hur kommer det sig då att jag vill lägga min hand över din- Att jag vill gå med dig i outforskade gränder. Att jag vill skratta åt livets ofullkomlighet med dig- åt clowner på TV och små gulliga kattungar som rullar ihop sig till en boll i ditt knä.

Det är för kallt för det nu i verklighetens november. Du har tagit färjan till andra sidan och jag har frusit fast i havsviken med ena foten. Halva jag som inte existerar. Bara hos dig har jag lämnat skrattet. Bara hos dig kan jag se det vackra i det svartvita. Kristall-is som bildar rännilar och letar sig ner från din halsduk. Halsduken jag önskar jag hade fått sticka åt dig i sobra färger. Halsduken som är stickad av någon annan till dig. Halsduken som gör dig varm och får dig att skratta. Ett skratt som bara hon får se.

Skratt med dig. Som en bärnsten i frusen is. Som varm nyponsoppa och grädde ute på hal is bland kobbar och skär. Jag önskar så att vi kunde sitta där nu. Du och jag. Bland kobbar och skär och frihet bland gråsälar. Din halsduk är för lycklig för din smak. Men jag kan inte sticka någon lycka åt dig. Jag kan bara sitta här med foten på andra sidan -i väntan. På dig.




Fri vers av nattisugglan
Läst 269 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2017-11-13 22:15



Bookmark and Share


    ej medlem längre
romantik med en isande eftersmak som lämnas kvar i gomseglet.
2017-11-13
  > Nästa text
< Föregående

nattisugglan
nattisugglan