Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Stora tankar med dig på andra sidan själen

Du sitter på andra sidan själen. Rosa bomull till skydd mot världen. Det är som hämtat ur en film. Det tysta sorlet utanför balkongen medan livet pågår som en serenad utanför den tysta zonen. Det verkar så rofyllt att sitta där och vara genialisk med ett glas vin. Alla tankar i ett tyst universum.
Jag som sitter bredvid och andas vishet genom dig. Ser hur dina tankar stryker din panna som en fjäderlätt vind med hemliga stråk avgenialiska infernon. Vi är på olika sidor av världen trots att jag nyss strykt dig över kinden och känt ditt hjärta mot min hand. Jag som undrar om vi någonsin kan mötas halvvägs.
Kanske min värld är alldeles för liten och trivial i jämförelse med din. I din värld där stora tankar flödar. I min värld där stora känslor stormar. Om jag kunnat ge av min himmel till dig. Om du kunnat skänka min himmel en rosa nyans av stora tankars flärd. Om vi kunnat fläta ett band av förnimmelse. Förnimmelsen av oss som en liten våg i en stor ocean där livets skälvningar sakta rullar in mot strand. Om jag kunnat dela en bråkdel av alla dina eskapader skulle jag vara lycklig. På andra sidan själen med handen flätad Idi med ett glas vin. Livets vin som vore det ditt hjärtas själ. Där rosa bomull fyller tomrum därjag inte förmår lyfta all din storhet. I livets ständiga labyrint med gömda nyanser av grått.




Prosa av nattisugglan
Läst 177 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-04-06 19:26



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

nattisugglan
nattisugglan