Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Låtsas du också bara .... ???


Hej och hå vi till gruvan gå, hitta på ett avdrag eller två

 

Jobbskatteavdrag är ett fult ord
så länge vi har hemlösa på vår jord
Rutavdrag är ett fult ord
så länge vi för tidigt begraver sjuka under jord

Rotavdrag är världens sämsta bidrag
så länge vi dödar sjukbidrag av alla slag
Varför ska man få hjälp med sitt hus
när vissa får sova på grus under stjärnljus

Om alla fick välja var de fick kramas
skulle alla flytta till Bahamas
För där finns det miljoner skäl
varför man önskar sig själv och inte andra väl

Det är där gamla rika gubbar
snygga unga damer på ryggen skrubbar
Och blir de sen en svensk pappa
så börjar tjejerna rappa

Om rätten till underhållsbidrag gånger två
en från ålderspappan och en från studenten som slidan ville tillmötesgå
Medan den nördiga inkomst-fule mannen
blir feminist för att hitta den kvinnliga charmen

Denna dikten kan göras lång
men nu slutar vi på en gång
Innan hatet växer stort
från de som utnyttjat detta lort




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 446 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-11-16 19:11



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Skriver under på Senta.
2017-11-20

    ej medlem längre
Om en del av dessa avdrag som till stor del är rikemansbidrag istället omfördelades till de ur samhället utsparkade, skulle vi inte behöva skämmas så för vårt orättvisa land!
2017-11-17
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP