Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En hibiskus som inte blommar

En hibiskus som inte blommar, en orkidé som ej slår ut. Knopparna är många, en trillar av, var minut.
En hibiskus som inte blommar, vattnar jag den rätt?
En orkidé som ej slår ut men den klarar vintern bra. Men ändå varje sommar, faller knopparna av.
Det är som de vant sig vid mörker och ej förtjänar sol.
Vågar den inte blomma ut, för den är rädd att visa sitt inre? Och tror den att i jämförelse med andra, skulle den vara värd mindre?
Blommor är så vackra och de pryder min gård.
Olika dofter, färger, sorter och form. De utslagna blommorna är unika och följer ingen norm.
Det är olikheterna som är intressanta och de är de som får en att stanna. Glimta en extra gång och fascineras av de granna.
En hibiskus som inte blommar, en orkidé som ej slår ut. Jag vill ge dem det de behöver, de förtjänar ett bättre slut.
För blommor är så vackra.
Alla blommor.




Bunden vers (Rim) av marre15
Läst 248 gånger
Publicerad 2017-11-26 17:59



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Alla blommor. Metaforen är tydlig, men inte mindre känslosam för det!
Jag tycker om din dikt, men tror att den skulle bli ännu bättre om du koncentrerade den mer. En handledare på en skrivkurs rekommenderade att alltid stryka minst en tredjedel av allt i en dikts första version. Det är jättesvårt, men lärorikt.

2017-11-26
  > Nästa text
< Föregående

marre15