Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kvällssol i skorstensröken

Kvällssol i skorstensröken
Vi har vandrat under denna himmel
i långa årtusenden
Vi är barnen
som såg silhuetterna växa fram
Framtiden tornade upp sig
som ett paradis
Vid horisonten
Det förlovade landet

Det förlorade landet
Bilköer och försenade ankomster
Gator över en mullrande vulkan
Upprivna kuster
och familjer
Kalhyggen
där ingen undkommer
pliktens kikarsikte

Jag ser gryningssolen
i skorstensröken
Tiden är inte ute
Men den är alldeles säkert
inne




Fri vers (Fri form) av blekhet VIP
Läst 210 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-11-29 09:41



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

blekhet
blekhet VIP