Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bra och dåliga lagar förökas efter intäkter



Tar av hatten
för nya lagen
“Handen på ratten”
blir lite tagen

Varför inte fortsätta på det spåret
med allt som är väldigt osunt
Utförsäkra och inkomstnolla sjuka är rena rånet
precis lika farligt som att köra bil och prata strunt

Fortfarande dör fler i självmord
än på vägarna trots alla mobiltelefoner
Men det vore väl politiskt självmord
att bötfälla sjuka och tjäna ändå fler miljoner

Men kniven mot de långtidssjukas strupar
vill regeringen inte ta bort
För där blir intäkterna från osunt leverne något sunt att tillbe
så trots löften om motsatsen godkänns ingen abort

Den andres nöd
blir regeringens bröd
Politikerna skiter gärna i en död
om pengarna ramlar in i en hög




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 380 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2017-11-30 22:22



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Skriver under på Senta.
2017-12-01

    ej medlem längre
Det borde vara dags att visa lite omsorg om medborgarna när det närmar sig valår!
2017-12-01

    ej medlem längre
Som vanligt politiker talar med kluven tunga.
2017-12-01
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP