Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Fotspår i snön, är de mina? Har jag verkligen gått här, syns jag, behövs jag


Sätta spår




Mina fötter på jorden, jag hyr en bit mark.
Priset är mitt liv, mitt leverne, att ta ansvar.
Mina fotspår går fram och tillbaka, var jag sätter ner foten blir viktigt.
Alla våra gemensamma fotspår skapar ett mönster.
Mönstret liknar ett hjärta om vi alla tänker på varandra.

Och i ett ekorrhjul springer vi runt runt.
Det gäller att bryta sig ur hjulet, se globalt.
Inte lätt då marken är hal, kan mitt stegbyte verkligen göra skillnad.

Mina fotspår på jorden, det unika mönstret av mina fotsulor.
Det finns bara en som jag.
Varje ord är viktigt, varje uttryck.

Med en frihet följer ett ansvar.




Fri vers (Fri form) av Anders Nordlander VIP
Läst 308 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2017-12-02 19:09



Bookmark and Share


  ULJO
Gillat särskilt slutklämmen
2017-12-04
  > Nästa text
< Föregående

Anders Nordlander
Anders Nordlander VIP