Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Fick en rolig historia berättad för mig som fastnade i min hjärna och jag skrev ut den så här...


En liten politisk historia

 

I en liten pojkes hem, föddes åtta kattungar
han tittade på dem, som blivande konungar
Dagen efter berättar han, i skolan till fröken
de är så söta, tårarna hans syns som i ett töcken

Fröken frågar: - Vad ska de bli när de blir stora
pojken som gillar dåvarande statsministerns aura
Svarar: - Moderater såklart, precis som Reinfeldt
förmodligen lättsmält för fröken, för hon ler snällt

Dagen efter besöker denne statsminister skolan
och då träffar han fröken och hennes elever i aulan
Fröken ber inställsamt pojken berätta om kattungarna
och pojken berättar, men ändrar historien lite grann

För nu är, hör och häpna, kattungarna socialdemokrater
men vafalls utropar fröken, så sa du inte igår, spelar du teater
Nej, säger pojken, kattungarna har bara öppnat ögonen och ser attityder
nu ser de skillnaden i vad “sitt hjärta” och “era hjärtan” betyder




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 283 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-12-04 14:44



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Skriver under på Senta.
2017-12-04

    ej medlem längre
Klok unge som säger sanningen!
2017-12-04

  Öknens Ros VIP
Snyggt präntat!
2017-12-04
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP