Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vår sandlåda?

Snart mitt i livet, men var är jag då?
Vad menas med allt, vad menas med mig?
Det brusar i världen av ondska och hat
Man läser i böcker att så skall det va

Är det så här som världen skall se ut
Var det allt som livet kunde ge
En massa jävla dårar som skjuter på varann
De skriker ut sitt budskap och säger det är sant
Och den som skriker högst får låtsas att han vann
Jag tror att de har missat, en viktig kunskapsbit
Vår värld är ingen sandlåda som gubbar leker i

Borde inte vi tillsammans kunna tvinga
Ledarna i världen att sköta sig ändå
Om alla bara vägrar att lyda litegrand
Så kanske att de fattar: det här är vårat land

Är det så vi vill att världen skall se ut
Livet måste väl har mera kvar att ge
Vi kanske måste sluta att skjuta på varann
Lyssna mer på barnen, det de säger är så sant
Låt inte någon gaphals få låtsas att han vann
Jag tror att vi har missat en viktig kunskapsbit
Vår värld är en sandlåda för barn att leka i

För allt i den här världen har vi lånat av de små
Av de som skall ta över när vi en gång skall dö
Vi borde kanske tänka om så någonting finns kvar
Av den här världen som vi alla föds och lever i




Fri vers av Roger VIP
Läst 370 gånger
Publicerad 2004-10-04 10:21



Bookmark and Share


    Lena VIP
Tror inte världen är så hemsk som massmedia visar. Titta på ett program som visar postiva saker som händer i stället. När man bara matas med elände är det lätt att tro att allt är sånt.
2004-10-05

  Anette Blomberg
som du måste tonsätta. detta är ett gott ämne för protestvisegenren. Upp på barrikaderna broder. Jag körar, det vet du!
2004-10-04
  > Nästa text
< Föregående

Roger
Roger VIP