Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skapa sin egen längtans tavla

Jag drömmer varje dag om att måla mitt liv
Att skapa en dröm av mitt inre bultandes på bröstkorgens samlade ben

Jag vill se dess mörker ringla fram under penselns strån
eller kanske jag spretar med skälvande dån

Se hur ett mönster kluvet som mig
ruvar i skuggan av glänsande lager
guld som skiner i yttersta lager
därunder sitter min själ ack så mager

Jag drömmer att någon
gläntar på locket
kikar och tolkar mina drömmars stråk
som sprider små mönster
och porlar med bäckar
ur färgerna alla
men ändå oss gäckar

Kanske min känsla någon berör
jag fångat den fågel
vars nyanser vill lyfta
Någon som fäller en rödfärgad droppe
för mannen som blottar sitt understa lager

Ge mig en blick av ärlig förundran
du gläder då hans innersta önskan
kanske han kan vila
till sist i det sista
av sina sorgliga väsen

Sov nu i glänsande lager av färg
lättad av sorgernas kall
för en rofylld sekund
i evighetens hav




Fri vers av Hopplös själ
Läst 203 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-12-05 01:38



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Hopplös själ
Hopplös själ