Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vad blir resultatet av Kinas nya sidenvägar som sprids över kontinenter och hav? En ny morgondag eller Västerlandets undergång?


Dagsvers: Nya vägar och Västerlandets undergång (?)

En gång slog Västern med pansarnävar.
Nu är den skakad och svettas och bävar.
Allt högre hörs klockornas klang, de klämtar
för Västern som hänger på repen och flämtar.
De mindre eller de mera rika
i västra Europa och norra Amerika
ser sitt öde som sista dronten,
när Österns sol lyser upp horisonten.
Vägar av asfalt, vägar av siden,
ingen kan stoppa den nya tiden!




Bunden vers (Rim) av Björn Nilsson VIP
Läst 215 gånger
Publicerad 2017-12-09 17:37



Bookmark and Share


  Susanne Ljung Adriansson VIP
Ja, det ligger mycket i funderingarna... ingen civilisation har ju haft sina glansdagar mer än en viss tid, så varför skulle Västerlandet med USA i spetsen vara ett undantag?
2017-12-11
  > Nästa text
< Föregående

Björn Nilsson
Björn Nilsson VIP