Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Anonyma karriärister

Hur blir vi dömda? Vi som kom från sörjan men klättrade oss upp med näbbar och klor.

Vi som disträshoppade en jacka till medan andra inte hade råd att gå till tandläkaren.

Vi som grävde guld genom att elda konsumtion eller driva in riskkapital i äldrevården.

Vi som fattade alla beslut med öppna ögon, medvetna om vart det barkade.

Vi som var så söndertrasade av vår barndom att den aldrig nämndes.

Vi som vände bort blicken när någon sträckte ut sin hand.

En ickerepresentativ fågel i fina salonger, alltid iklädd mask.

Vi som lämnat vår psykiskt sjuka morsa i sticket för längesen.

Vi som omöjligt kunde förlåta sveket de inte rådde för.

Vi var väl ändå som folk var mest, bara med lite mer helhetsperspektiv, OBS konfidentiellt.

Tar Sankte Per extra hänsyn eller anses vårt leverne extra komprometterande?

Den som levt får se.




Fri vers (Fri form) av Veronica Strand
Läst 200 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-12-11 17:11



Bookmark and Share


  Staffan Nilsson
Angeläget och bra gestaltat.

"Anonyma karriärister" antyder fula knep och åsidosättande av etik och moral.

Glöm Sankte Per!
Det är karriäristen det handlar om - gjorde hen något bra av sin position? Eller bara gynnade sig själv?

Liv är inte gulligt - det är försakelse och lust, kärlek och svek, saklighet och illusion, förvirring och nykterhet, skuld och oskuld.

Oavsett om vi använt näbbar och klor, eller luktat på blommor som Ferdinand.


2017-12-11
  > Nästa text
< Föregående

Veronica Strand