Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
När jag ändå håller på ... - liksom föregående flöde tidigare publicerad i juli 2012


Förunderligt det är ...

... vilken mäktig kraft
den äkta kärleken är
och hur den inverkar
på vårt liv i allmänhet
och 
på hur vi lever i synnerhet

Förälskelse och passion
väcker liv 
i den allra mest
oromantiskt tänkbara situation

Kärleken som
hör därtill
är det enda jag vet
som på livets höst
kan få vem som helst
att uppleva det som om
de precis fått beträda
livets vår 
för första gången

Det går över
säger en del
Men jag
jag säger att de har fel

Det behöver 
inte någonsin gå över
om vi blott vågar tro
på att
förälskelsen och passionen i sig
tillsammans
och eller 
var för sig
i lagom proportioner

får kärleken att blomstra
långt om länge genom åren
från tidig ungdom
till långt bortom
pensionen

Sen är det väl nog som så
att jag väl får bekänna ändå
att för mig är alldeles för mycket av det goda
så som till exempel det här med 
kärleken
tillsammans med
förälskelsen och passionen

... alldeles lagom ...




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 296 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2017-12-15 00:57



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP