Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skadat gods!

Dagarna kommer och nätterna går
Vad som än händer och sker i ens liv på dagarna
och nätterna gäller det att man alltid är med i matchen
och på marken stadigt står
För om man ständigt faller, snubblar eller halkar
och gör illa sig kommer det till slut en
och annan liten tår
tillsammans med ett och annat litet sår
Och då man lätt frågar sig
Varför händer allt det här dåliga mig
Måste bara ha tappat fotfästet helt, såvitt jag förstår
Så allting negativt som händer i ens liv sätter sig lätt
på djupet i ens själ och karvar ut sitt djupa spår
Ger en för tidiga rynkor i ansiktet
Visar hur man verkligen mår
Man kan se på ärren sina på kroppen hur de genom åren
bara består
Jävla skit också
Och jag som trodde att jag alltid skulle få vara evigt ung
Fri från alla olyckor och missori
Eller hur
Slätstruken utan en endaste rynka i ansiktet
Eller hur
Önsketänkande
Så skadat gods är vad ni får av mig
Ledsen för det
Och det medan dagarna och nätterna fortgår
till månader och år…

Ken Cassel
15/12-2017




Fri vers av Ken Cassel
Läst 141 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-12-15 08:35



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ken Cassel