Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ensam till Julen ...

Ensam,
tyst i mitt vrå,
endast omgiven av djuren,
inte så illa då de är ens bästa vänner.

Ensam till Julen,
självvalt eller inte,
behovet finns ändock,
bara djurens närhet tröstar mig.

Julens ensamhet,
den sårar ens sargade själ,
för Jul handlar om gemenskap,
det är tid att dela en stund tillsammans.

Här sitter jag,
ensam till Julen,
jag känner smärtan gro,
älskade vän som ringer mig ger mig ett leende.

Ingen ska behöva känna sig ensam,
ingen ska sitta ensam i mörkret,
nu är det dags att vara medmänniskor,
det borde även vara så resten av året med.

Moi, j'aimerais me sentir aimée ...




Fri vers (Fri form) av Maria Thunholm
Läst 347 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-12-24 22:33



Bookmark and Share


    ej medlem längre
vi är många som är ensamma
en del klarar ensamheten sämre de får ångest och känner mörkret sluta sig runt dem

Bra skrivet om det viktiga
det är många som inte ens
har en egen bostad
måste få lite jul i värmestugor

kram <3

2017-12-24
  > Nästa text
< Föregående

Maria Thunholm
Maria Thunholm