Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den sanna alkoholisten

dricker två till tre stark bira till frukost för att
till lunch svepa en hel vinare
Sedan somnar han/hon in i några timmar för att
till middag dricka ännu mera bira
Har ständigt någon orsak eller ursäkt till för att fira
Mat
Vad är det för någonting
Det vill man ju inte ha då det blir svårare att fort bli
full igen vilket man vill bli för att snabbt
glömma bort alla de jobbiga problemen som man
går omkring och bär på
Vilka är riktigt jobbiga att ta tag i
Men så är ju också alkoholen den värsta lagliga drogen
som folk dör mest i
Det tillsammans med rökningen
Och inte blir det bättre av att många tar piller
samtidigt som de dricker då de kan spåra ut
helt totalt mentalt
Men även det tycks ju vara helt legalt idag
Accepterat av samhället
Men vad vet jag mera än att den sanna alkoholisten
är som oftast en riktigt jobbig en
Hänger och klänger lätt på en med en dålig andedräkt
Bäst att man håller sig undan eller i skymundan...

Ken Cassel
25/12-2017




Fri vers av Ken Cassel
Läst 174 gånger
Publicerad 2017-12-25 06:18



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ken Cassel