Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Pengarna är ingenting värda

om man står där ensam ute i öknen med en portfölj
av sådana
Inte mer än att torka sig i skitan med dem eller
angöra en liten eld att värma sig vid på natten
För utan vatten och den stora hatten i solen
man snart en hägring skåda
En oas med palmer och kokosnötter
Men väl framme vid den inser man nog sitt misstag
medan man av den brännheta solen på kroppen
har fått en enorm klåda
Man har även blivit myggbiten kan jag lova
Så oavsett om du tjänar tjugo tusen kronor rent
varje månad i lön så är det trots allt bara tjugo
papperslappar som du får
Som du kämpar och sliter för år efter år
Och ute i öknen är de inte så mycket värda
som jag hoppas att du förstår
Där finns det inget rent vatten att köpa
Bara Wiskey så att du kan kröka
hihihi…

Pengarna är ingenting värda!

Ken Cassel
26/12-2017




Fri vers av Ken Cassel
Läst 167 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2017-12-26 06:35



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ken Cassel