Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I det goda

Många vackra ord
I oändlighet en rad av kloka tankar

De dyker upp överallt
Kloka redan då
ännu ohörda
Sagda med nickande instämmande runtomkring
ännu ogjorda

Människan utan sinnen ler glatt i gryningen
Ler fortfarande när solen ointresserat vänder sig ner i nattens glömska
Människan utan sinnen ler glatt i skymningen
Du kommer inte se det
Hela natten är ett leende från Människan

Betyder ingenting

Ty det vet att vi är fenomenala på att låtsas lyssna förstå

Människan som är så klok förgör tankarna orden

Vem lyssnar på de visa när branden i våra människohjärtan aldrig kommer


Tystna


Ögonen
Oskyldiga
Anklagande

Hur länge kan vi ljuga för de oskyldiga
För evigt ty den dagen vi slutar är de inte oskyldiga längre

De visa borde veta att de oskyldiga blöder för sanningen
om de förljugna tankarna
om de förljugna orden

I det goda döljer sig ondskan för evigt
Ty vi är goda och därav följer.......




Prosa av Hopplös själ
Läst 185 gånger
Publicerad 2017-12-27 01:32



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Hopplös själ
Hopplös själ