Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Såpbubblor

När jag tittar ut genom mitt fönster

nu på morgonen efter alla juldagarna,

så ser jag en pappa

som går och blåser såpbubblor

som flyger omkring i vinden

Den lille sonen springer efter,

jublar och försöker gripa någon bubbla;

klarar det inte;

men slutar aldrig att försöka igen

Jag får då genast den associationen;

så här nära det nya årsskiftet;

att vi människor drivs av många

imaginärt färggranna förhoppningar

som vi jagar efter att få infria

Kanske måste det vara så;

att vi måste ha något att jaga efter

och försöka infria

Kanske måste det vara så;

att vi måste ha något att jaga efter;

och mål att försöka infria,

för att livet ska kunna leva inom oss




Fri vers av Valter Örn VIP
Läst 253 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2017-12-27 12:14



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Carpe Diem går åxå bra.
Tag dagen som den kommer och lev ett sorglöst liv är åxå en filosofi.
2017-12-27

  Marita Ohlquist VIP
Jag tror att vi behöver något att längta efter, det håller oss levande och förhoppningsfulla om framtiden!
2017-12-27
  > Nästa text
< Föregående

Valter Örn
Valter Örn VIP