Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

"Jag är ingen älskling"

Jag är ingen älskling, säger Lena Ph.

i sin senaste show

Hon är en kvinna som fattat

att det är så lätt

att kvinnor kan fastna

i badandet av männens smicker

för att få ligga

och leva ut sina lustar

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av Valter Örn VIP
Läst 258 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2017-12-30 09:07



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Nä men vilken en... Jag tror kanske inte riktigt... Men det tecknar sig i samtiden lite olika tolkningar och vissa ger sig företräde för vad kvinnor önskar...

Minns den tiden då under femtio och sextiotalet, dvs tiden innan jag föddes, hur kan jag minnas det, jo jag kom i efterdyningen av "falsk-frigörelse" ...

Vad menar jag med detta? - jo jag ser det som att kvinnorna skulle se sig som frigjorda att ha friheten att vara nakna, objektifierade och inte "skämmas" för de var promiskuösa... Men vad filmduken visade var TT kvinnor skulle blidka mannen lika väl, fast nu som arbetande med samma sysslor som i hemmet. Restaurangbiträde, kassörska m.m. Där tritonerna "kvinnosysslor" nu bara skulle göras på arbetsmarknaden... Filmerna visade inte ofta järnverksarbetare som kvinnor, arkitekter, ingenjörer, bankdirektörer ...

Kvinnorna lurades in i ett system som senare lurade kvinnor att tro att med mer frigörelse kom fler attribut så som större bröst, kurvigare figur, mer smink och fler och fler sexiga kläder...

Kom ihåg att marknaden prackar på män och kvinnor än idag stereotypa roller och sätt att inrätta sig i, det media säger är okej eller inte blir det... Därför är kvinnans roll lika viktig som mannens roll till att jämställdheten har dalat och blivit en retorik som handlar om fel slags värden... Människovärden handlar det sällan om...

Det handlar alltid om kön, sex och marknaden tyvärr... Inte för alla men så bombarderar reklam, klädindustrin och media oss med bilder vi inte passar in i... Detta gör att vi känner utanförskap och som motvikt till detta luras vi att tro att samhörighet via stereotyper gör oss ett med...
2017-12-30
  > Nästa text
< Föregående

Valter Örn
Valter Örn VIP