Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ripost


Skål min kärlek

 

 

 

 

De första sekunderna in i det nya året

går alltid hastigt förbi

Gott Nytt År min älskade!

-det var det jag vill säga till dig

och leendes lägger jag huvudet på sned

utan att släppa din blick

inte ens för en blinkning.

Ni vet, det finns regler för hur man skålar

ett- två- tre- regler som få kommer ihåg

lätt tappar man bort ett steg, eller andan

beroende på stämningen, eller egna känslor

lätt för mig att hänga kvar i dina brungröna ögon

vackert melerade som fastnat i ett nät.

 

Ett,

jag höjer glaset och tittar i dina vackra ögon

två,

våra ögon drunknar i känslornas bubblor och -skål!

tre,

det är strikt förbjudet att släppa varandras blickar

innan läpparna har kysst glaset

och flämtade kämpar jag som en nattfjäril

förvirrad fångad i dina kupade händer.

 

Släpp mig!

ger jag dig order

släpp mig,

bönfaller jag i olika former

om du tror att jag har fallit för dig så har du fel

jag kanske har snubblat lite grand

men det var helt okontrollerbart från min sida

så släpp mig fri

för du har inte rätt att hålla min kärlek fången

även om du tror att du har monopol på det.

 

Förvirrad hoppas du att fjärilsvingarna slocknar snart

för du var bara nyfiken och oförberedd när du fångade mig

egentligen vill du inte att en oskyldig fjäril ska dö

så du låter vingarna kittla dig lent och vackert,

växa genom dina händer

genom dina armar

och genom bröstet går de rakt in i hjärtat

för sedan växa ut ur dina starka skulderblad.

 

Och nu utan kontroll

utan några som helst planer

du flyger och svävar fritt,

den härliga känslan du känner igen

varje morgon märker du att dina händer öppnas

i sin egen takt

fulla med sår, spår av tidigare svek

och även när de silkeslena vingarna känns som taggar

men du vet att det krävs för att läka sig fri

så andas in och blås ut försiktigt

för du är på väg upp och redo för något nytt igen.

 

Jag bubblar inombords, precis som bubblorna i glaset

jag sänder en klar kärlek för jag älskar dig

även om det inte är rätt årgång

och det inte kan bli vi två

känns det rätt att skåla och ge, bara ge

mitt sista hopp fångar mig.

 

Men jag bryter reglerna.

Jag släpper glaset

utan att titta ner.

Min kärlek.

För alltid.

 




Fri vers av Mirreh VIP
Läst 366 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2018-01-01 00:47



Bookmark and Share


    Lars J
Så fantastiskt vacker! Jag känner dock en känsla av att jag också vill uppleva denna känsla som du så skickligt fångat här i orden. Bravo!
2018-01-01
  > Nästa text
< Föregående

Mirreh
Mirreh VIP