Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Verklighetsflykt

Vad är livets mening?
- kan man alltid fråga sig
och särskilt så här års
när det är dags att lägga fjolåret till handlingarna
med dess katastrofer, nederlag, besvikelser och tragedier,
som blott mynnat ut i något av en bitter meningslöshet
och en tomhet av melankoli som är oändlig.

Salomo förkunnade att livets enda mening
var att ha det roligt, festa, njuta och förtränga all problematik,
och han var ändå visast i all världen.
Skulle livets enda mening då blott vara verklighetsflykt
med en äntlig död som efterlängtat slutmål
och all verklighetsflykts kulmen?
Helt fel är det inte, då ingenting är nyttigare
eller mera hälsosamt än fantasin,
som blott är mänskans kreativitetsförmåga.

Så betrakta alla stackars flyktingar från verkligheten
genom alkohol och droger, läslust, konstbesatthet,
fest- och praktlystnad, filmfanatism
och andra böjelser för ren hängivelse
åt annat än blott vardagen, ekonomin och realismen
med en smula tolerans och överseende,
då det enda dessa flyktingar från verkligheten vill
är blott det oskyldiga nöjet att få leva.




Fri vers av Aurelio
Läst 374 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-01-02 20:56



Bookmark and Share


  walborg
Tack för Dina visa och omtänksamma reflektioner inför det nya året som jag bokmärker för att återvända till.
2018-01-02

  Larz Gustafsson VIP
Det var inte vad Salomo förkunnade.
Han gjorde först allt det där och sedan kom han fram till att allt var fåfänglighet.

Själv flyr jag TILL verkligheten och den finns hos Jesus Kristus.
2018-01-02
  > Nästa text
< Föregående

Aurelio
Aurelio