Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Skriven till en diktarvän som inte själv ser vilket hopp hon ingjuter, trots och tack vare sina klarsynta och desillusionerade vackra ordvävar. Penelope var Odysseus hustru i den grekiska sagan och vävde medan hon väntade på hans återkomst i tjugo år.


En dikt till en diktarvän

Där evigheten möter intigheten,
där väver du vant dina dikter.
En Penelope i negativens landskap:
Här väntas inga återvändande hjältar.

Avskalad barndomens saga
skådar du orädd in i intigheten.
I intet.
Och där, i dina vackraste sömmar,
i avskalad existentiell tomhet,
i det grymmaste grymma,
växer livslustens trotsiga brokad.

Kanske inte för dig som väver,
men för oss andra
som beskådar mönstret
på avstånd.




Fri vers av Mariabjörkman
Läst 443 gånger
Publicerad 2006-06-02 00:34



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mariabjörkman
Mariabjörkman