Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Finns allt i Universum också inom vårt sinne?


Ond som god

I nattens mörker faller mitt hjärta fritt i en flod av kalla tårar
Det tomma inre ekar av det ensamma valpens dödskri
Hela världen rämnar av livets ständiga leende sång

Ont som gott i varje levande sinne.
Söker nästa kamp för att stilla en längtan.

Att stilla en längtan av åtrå
att stilla en sorg av saknad
Någon stillar en lustfull hunger
någon annan en vilja att vara öm

Vad vi än söker så kan det bli fel
Då vi stillar en önskan från barndomsdrömmar

Någon blir ulven
En annan en ängel
Där finns duvans,kattens och lejonens hjärta
Sinnet vårat är det enda som speglar en tanke
om vad vi gjorde för fel.
Vi själar bär frön att bli allt som en människa är
God som ond
Fast troligen allt som ryms i oändligheten mellan




Fri vers av Hopplös själ
Läst 288 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2018-01-07 20:54



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Hopplös själ
Hopplös själ