Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kan doktorn komma?

Som den psykiatriker jag är dyker jag alltid ner
i mina patienters själ för att ta reda på
vad som är fel
Vad som där händer och sker
Och sen när jag har svaret på det hela rättar jag till det
Lagar till det så gott det går med muttrar och skruvar
för jag vill ju inte att patienten ska behöva
gå omkring och lida i onödan
En massa jobbig smärta som på dennes axlar
håller på och ruvar
Går omkring med en massa jobbiga djupa ärr
som består
En massa jobbiga osynliga sår
För när jag väl har lärt känna alla mina patienter
vill jag ju inte att de alla illa mår när de väl
lämnar mig och hemåt går
Kanske med en och annan liten tår då de kanske gör
något galet som man inte får
Men som de gör ändå
Och sen när polisen undrar vart patienten kommer
ifrån så behöver de bara följa patientens spår
för att sedan skylla på mig
Att jag har hjärntvättat dem alla helt fore shore
Men vad gör man inte som den psykiatiker man är
När man håller sitt yrke så kär så som jag gör
Ja, jag bara frågar mig…

Kan doktorn komma?

Ken Cassel
7/1-2018




Fri vers av Ken Cassel
Läst 260 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2018-01-07 21:04



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Det är allt tur att vi har våra doktorer...
2018-01-11

  objekt3
faast svaret sitter kanske bara i hjärnan
2018-01-08
  > Nästa text
< Föregående

Ken Cassel