Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kan hon?

Jag skulle vilja veta
om hon ger dig
allt det där du ville ha

Om hon finns där vid
din sida
varje natt och varje dag

Kan hon väva dina drömmar
Kan hon fylla dig med liv
Kan hon sjunga dina sånger
Du som var så impulsiv

Jag har sett dig gå
mot stranden
Till blänket från hav

För att dränka allt
ditt tvivel
eller finna dig en grav

Har du funnit frid inom dig
Har du uppnått det du vill
Har du ordnat dina tankar
Är du allt du ville bli

Jag frågar men du
döljer som
alltid hur det är

I ögonen syns
saknaden som
alltid funnits där




Fri vers av Roger VIP
Läst 545 gånger
Publicerad 2004-10-04 23:09



Bookmark and Share


  purpleangel
..den här gillades totalt...
rekommenderas
2004-10-10

    Agneta VIP
på ett frågvist sätt.... Så mycket vi undrar och så lite vi får veta och så mycket vi själva döljer för andra. Mycket bra dikt!
2004-10-06

    Lena VIP
Kan HON verkligen göra ditt liv värt att leva?
Förmodligen måste man leva det själv och berätta för omgivningen om vad man vill. Tror dock att det är många som går och väntar på att den rätta ska dyka upp och att livet ska bli värt att levas.....
2004-10-05

  arie
Ett underbart prövande resonemang med sig själv...ett inre kärlekens samtal. Ett samtal som har ett stillsamt flöde och som vill föra samtalet in till den sannaste aspekten av Jaget för att i detta tydligare se sin egen oförmåga eller förmåga. Kan hon? är också en ett förtydligande av provokationen mot Jaget och följer med så fint in i hela dikten. Gillade denna dikt mycket...det varsamma handlaget samt det ärliga uppsåtet. Tack!
2004-10-05

  Anette Blomberg
Mjuk och varm och jag ser fram emot den tonsatt.
2004-10-05

  _Mian_
De två sista verserna bryter dock rytmen en smula och blir till ett avbrott....tycker att du ska behålla grunden men kanske göra en smärre justering av dessa två verser...? Men de övriga är kanon snyggt formulerade!
2004-10-04

  _Mian_
Klockren rytm som som gör läsnadet till en njutning i denna dikt med innebörd utav vikt. Ibland kan det vara svårt att berätta hur det verkligen är, vi borde oftare ta emot de händer som sträcks ut från de som bryr sig om. En dikt som vittnar om vänskap och omtanke.
2004-10-04

  Manal
Ibland vill man inte visa sin sanna sida,mna knaske inte vågar? En dikt som berör..
2004-10-04

  reback
...lyser igenom i dina ord o det är en skönt att se en omtänksamhet (och rädsla) för en annan medmänniskas liv. Bra frågor vi alla borde ställa oss..... Finfint!
2004-10-04
  > Nästa text
< Föregående

Roger
Roger VIP