Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Som skärvor av en spegel i regnet (Rondo)



Ibland faller det ner överraskande
som skärvor av en spegel i regnet,
att allt förflyter mot intet,
och ur detta inte
är allt.

Sen ser jag min spegelbild i vattnet
och finner att
med födelsen sinar
detta vara ut -
och det är
för att förflyta bara,
men vackert gåtfullt på väg
som horisontens leende
mellan himmel och hav.

Sen tänker jag på
floderna på väg,
vattnet och molnen -
och att där och när
något tycks självklart
påbörjas också dess slut -
och där är vi också inneslutna -

och att allt
förflyter mot intet,
och ur detta inte
kanske ännu en början
eller bara ett slut,
som av barmhärtighet
eller obegriplig längtan.

Ibland faller detta ner
och landar hos mig
som skärvor av en spegel
i regnet.









Fri vers av Jan Widströmer VIP
Läst 377 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2018-01-12 16:15



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Skriver under på Eva Langrath.
2018-01-24

  Lena Själsöga Keijser
när glas
spegelglas skärvor
när prismor möts av sol
när havets droppar möts av sol
vaknar gnistrandets skönhet
insikt
levande rörelse
för mig är dina ord
just denna vackra ljusrörelse
kan hända flöde

Tack
2018-01-19

  Stanley Rydell
Bland det finaste jag läst på länge! Denna djupt filosofiska och samtidigt varmt klingade genom ett genialiskt enkelt bildspråk berör mig starkt. Som en apofatisk lovsång till livet. Ger mig starka vibbar till den negativa teologi jag är befryndad med -
"och ur detta intet
är allt." Ja, det kan sättas punkt där. Och så kommer ordet ur i underbara sista stroferna: "ur detta inte
kanske en början
eller ..."
Toppklass! Bokmärks!
2018-01-15

  Eva Langrath VIP
Fina ordskärvor att tröstas at på livets upp eller utförsbacke.
2018-01-14

  Minkki VIP
finner inte ord, bokmärker
2018-01-13

    ej medlem längre
Och tillvaron på jorden flyter mellan allt och inget i bräcklig längtan. Helt underbar text!
2018-01-13
  > Nästa text
< Föregående

Jan Widströmer
Jan Widströmer VIP