Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Såg dokumentären "Human" igår kväll på svtplay, och blev inspirerad att skriva denna text


Under ytan

"Under uniform och skal. Bakom värdering och livsval, vill jag se dig. 
Genom kön och färg, förbi ben och märg, vill jag träda in, för att se dig.
Glömd bakom en folkmassa, gömd för att anpassa. Likriktad. Uppdiktad.
Låter kvarnstenen mala. Låter mjölet bli siktat. Samlar in det centrala.
Tar upp guldkronan som ramlat ur fracken. Tvättar bort skiten från backen. För att se dig."




Fri vers av Margo
Läst 548 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2018-01-14 19:58



Bookmark and Share


  S~A •••
Gillar denna skarpt
2018-01-15
  > Nästa text
< Föregående

Margo
Margo