Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Alla hjärtans dag


Vill berätta för dig, vill berätta för världen, att jag uppskattar, beundrar och älskar dig.

Hela dig.

Dina pigga ögon. För de är så varma och nyfikna,  och ditt breda leende lyser upp ett helt rum.

Din mun. För du pratar klokt och gott om andra, även de som inte gör samma sak mot dig.

Dina öron. För du är bra på att lyssna, och bakom det ena örat, bor en sån rolig liten räv.

Ditt gråa hår, och dina små rynkor. För du jobbar så hårt, och blivit så vis. Man ser på ditt ruffs att man inte kan styra dig. Men du styr inte heller någon.

Dina starka ben. För de är stadiga och trygga på den här jorden, och dina fötter är alltid redo att hjälpa till.
Dina armar är starka när jag behöver lyftas, och skulle aldrig gå till en annan famn.

Ditt sinne. För det är förnöjsamt med det lilla, och din hjärna funderar ut så bra saker. När vi slår ihop våra kloka huvuden, blir det så fantastiskt bra!

Men det finaste av allt är ditt hjärta. Så rent och äkta. Den lyser ut genom dina ögon och känns i din famn. Det syns igenom hela du.
Som en skatt nedgrävd i trädgården, i många år i min närhet, men sent blev den funnen. 




Fri vers av Margo
Läst 179 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-02-15 00:15



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Margo
Margo