Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Se, lyssna, känn

Tvivlar du på den äkta kärleken? Se då på föräldrars omsorg för sina barn. Se deras ovillkorliga kärlek. Då vet du att den finns.

Tvivlar du på att det finns hopp för framtiden?
Se då på regnet. Se på solen som alltid skiner igen. Då kan du hämta styrka för en ny morgondag.

Tvivlar du på att det finns nåt mer än det vi ser?
Lyssna då på musikens ljuva toner. Lyssna och låt den få ta dig dit den vill. Då kan du känna att det finns en ytterligare dimension.

Tvivlar du på att det finns nåt större än oss själva? Se då upp mot stjärnorna. Titta ner från ett berg. Då kan du ana att det finns Någon bakom allt.

Tvivlar du på att det finns en evighet? Se då in i barnets nyfödda ögon. Se in i dess själ. Då kan du få en glimt av himmelen.

Tvivlar du på att godheten segrar? Tänd då ett ljus. Se hur den lyser upp ett helt rum. Då vet du vad som är starkast.




Fri vers av Margo
Läst 212 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-01-14 21:21



Bookmark and Share


  Ezmeralda VIP
Så vackert, jag tror!
2018-01-17

  morgonstjärna VIP
Tack du är en själ
blev glad
2018-01-14
  > Nästa text
< Föregående

Margo
Margo