Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Respekt

Jag vet en hemlighet. Ett vackert ord. En hemlighet som räddar världen, och ger oss fred på denna jord!

Ett ord som stävjar krig, diskriminering och mord och får oss att sitta ner runt samma bord.
Lyssna ni som har öron, från öst och väst, syd och nord. "Respekt" är mitt hemliga nyckelord!

Respekt mot livet. Det är så skört! Respekt mot naturen, i samklang, så inte allt blir förstört!

Åsikter kan från varandra sära, och inte stå varandra särskilt nära, men sluta upp med att håna, och istället åsiktsfriheten måna.

Någon gillar blått en annan gillar rött. Därför blev han så dåligt bemött.

Du vill förändra. På det gamla blir du trött. Men jag vill hålla kvar det kära, det som är gammalt och nött.

Den ene är en man. Den andre är en kvinna. Den ene brukar förlora. Den andre alltid vinna. Dock finns alltid något dyrbart hos alla att finna.

Han är naiv och produktiv. Hon mera vis men med mindre driv.
Många vill passa in och va reko. Andra gå mot strömmen och aldrig va PK.

Några bråkar där om hund eller katt. Hon har en mössa. Han har en hatt.

Den ene tror på vare sig ditt eller datt. Den andre har Gud som sin dyrbaraste skatt.

Somliga säger "si" andra säger "så". "Näe, det där tror vi inte på. Vi har rätt! Ni har fel! Vill inte köra nåt samspel!"
Så synd när ni av de andra skulle kunna lära er en hel del.

Gräv fram en skatt ur ditt inre och låt den bli väckt. Ta den på dig som en klädesdräkt och låt den till andra bli räckt. En klädnad av respekt!

29/1 2017




Bunden vers av Margo
Läst 190 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2018-01-14 22:03



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Margo
Margo